Koraci ka pravljenju kvalitetne Web prezentacije.1. Definisanje koncepta i sadržaja sajta - 
Sadržaj je najbitnija stvar na Internetu - zbog toga posetioci dolaze i vraćaju se na sajtove! U sadržaj spadaju tekstovi, fotografije, ilustracije, multimedija... sve ono što može da Vas predstavi ostatku sveta. Zato osmislite sadržaj koji će da bude primeren Vašoj ciljnoj grupi, logično strukturiran, ažuran, jasan i pristupačan Vašim posetiocima. 


2. Definisanje funkcionalnosti - Zapitajte se šta Vam sve od raznih "Internet fora" uopšte treba na sajtu. Ako ne možete da obezbedite pristojan nivo funkcionisanja nekih složenih "tehničkih egzibicija", bolje da ih ne koristite. 


3. Definisanje sistema navigacije - Navigacija na sajtu pomaže posetiocima da što brže, najviše sa dva-tri klika, dođu do željenog sadržaja. Zato navigacija mora da bude pregledna i logična. 


4. Kreiranje vizuelnog identiteta - Danas na Internetu ima mnogo besplatnih web dizajn šablona, tako da je bolje da koristite njih ako niste dovoljno spretni da kreirate originalni vizuleni identitet svog sajta. 


5. Izbor arhitekture i tehnologije - Tehnologija koje omogućavaju funkcionisanje sajtova danas priličan broj, ali je najbitnije da ona koju odaberete za svoj Internet sajt bude bezbedna i ima mogućnost unapređivanja. 


6. Izrada Sistema za upravljanje sadržajem (CMS) - Content Management System omogućava jednostavno i brzo kreiranje i održavanje Internet sajta i danas je prilično neozbiljno raditi sajt bez CMS-a. Veoma popularan, jednostavan za upotrebu, besplatan i često korišćen CMS je Joomla. U njemu je urađen i ovaj sajt, a Vi svakako posetite www.joomla.org. 


7. Implementacija i testiranje - Uvek postavite probnu verziju sajta na nekoj sakrivenoj test adresi. Tek kada ga potpuno proverite, prebacite ga na Vašu zvaničnu .RS Internet adresu.

8. Održavanje i ažuriranje - Internet ima tu prednost nad drugim medijima da uočene greške relativno lako mogu da se otklone i posle puštanja u rad. I zapamtite najbitniju stvar: REDOVNO ažurirajte svoj sajt novim podacima, fotografijama i ostalim sadržajem. 


9. Promocija - Ništa Vam ne vredi Internet sajt ako za njega niko ne zna da postoji. Zato, pored raznih besplatnih Internet metoda promovisanja, koristite i sve druge dostupne načine da izreklamirate svoju Internet adresu. 


10. Osveženje  - Životni vek Internet sajtova je dve do tri godine. Posle toga im je vreme da odu penziju, a da ih nasledi neki novi Vaš sajt, sa novim sadržajem, novim dizajnom i novom tehnologijom.